Skrivnostna lepotica (delavnica za mame in hčere od 13. do 15. leta)


Da bosta lažje premagali preizkušnje odraščanja vaju vabimo, da se nam pridružita na aktivni delavnici, namenjeni odraščajočim dekletom med 13. in 15. letom ter njihovim mamam. Dekleta imajo priložnost, da v sproščenem ozračju prisluhnejo temam, ki se tičejo odraščanja in spolnega dozorevanja ter s svojimi mamami sodelujejo v vodenem pogovoru. Delavnico vodita strokovnjakinji za plodnost Maja Vovk in Petra Lukan.

LJUBLJANA - Sprejemamo prijave v čakalno vrsto za prvi možni termin, ki bo razpisan po epidemiji.  
Lokacija: Salezijanski mladinski center, Rakovniška 6, Ljubljana
Cena: 35 eur/par (mama/hči)

1

O programu

Delavnica Skrivnostna lepotica je namenjena starejšim dekletom, ki so že vstopila v puberteto. Seznanimo jih s spremembami, ki jih že izkušajo, pa tudi tistimi, ki jih še čakajo. Dekleta v tej starosti imajo praviloma že izkušnjo mesečne krvavitve. Program dekletom pomaga, da se seznanijo s svojo ženskostjo, ter jim daje moč in zaupanje, da sprejmejo svoje spreminjajoče se telo in se v njem dobro počutijo. Mamam pa daje spodbudo, kako v viharnih najstniških letih ohranjati stik s svojo hčerko, ji vlivati prepotrebno samozavest ter pomagati graditi pozitivno samopodobo.

Vsebine

1. Lepota ženskosti

2. Telesne in čustvene spremembe

3. Menstrualni ciklus in spočetje

4. Samopodoba, privlačnost in spolnost

5. Klepet z mamami

2

Stroka in izkušnje

Delavnico izvajata svetovalki za naravno načrtovanje družine po metodi FertilityCare Maja Vovk in Petra Lukan, obe z večletnimi izkušnjami poučevanja parov in žensk o plodnosti in načrtovanju družine ter vodenjem programov za različne skupine (otroci, mladi, odrasli).

Maja je po poklicu magistra farmacije, ki se že 10 let posveča tematiki ženskega zdravja. V tem času si je nabrala veliko izkušenj z vodenjem delavnic na temo plodnosti, ženskega ciklusa, spolnosti in kontracepcije. Je nacionalni vodja FertilityCare ekipe Slovenije. Skupaj z možem pri iskreni.net vodita seminarje sočutnega starševstva. Je mama 4 otrok, ki s svojima hčerkama odkriva lepoto odraščanja in se sooča z enakimi dilemami kot vse mame.

Petra na Zavodu iskreni.net dela kot FertilityCare svetovalka. Kot socialna pedagoginja ima vrsto znanj o odnosih ter odraščanju in dozorevanju. Pri svojem delu je v okviru mladinskega sektorja nabrala številne izkušnje pri vodenju delavnic in seminarjev, na iskreni.net pa pridobila znanja pri programih za zakonce in družine. Skozi odraščanje hčerke in dveh sinov spoznava, kako velike so razlike med otroci. In odkriva, kako dragoceno je, da skupaj s hčerko odkriva lepoto dekliškosti.

KDAJ IN KJE

Delavnica Skrivnostna lepotica poteka ob razpisanih terminih od 17.30 do 20.30. Cena: 35 eur na par mama/hči (oz. 45 eur za mamo z 2 hčerama).

3

Bilo je zelo zanimivo in poučno, pa tudi zabavno in prijetno vzdušje! Zelo sem uživala!

2

Nina

Vaša delavnica mi je bila zelo všeč, ker sva z mamo razvili zelo lep pogovor in ga nadaljevali tudi doma

2

Katja

Hčerka se je dolgo upirala, a na koncu sem naju kar prijavila. Po prvih minutah jo je pritegnilo in res sva se lepo imeli. "Na suho" je težko začeti pogovor o teh temah, na delavnici pa nama je takoj steklo in še zmanjkalo časa. Všeč mi je, da je hči lahko slišala vse te reči na pravi način. Menim, da bi lahko ta program ponudili tudi v šolah. Vse dobro želim!

2

Mama